vineri, 10 iulie 2015

Chişinău şi Bucureşti- două inimi româneşti

 
Nu întâmplător am ales ca titlu pentru această postare pe blogul asociaţiei noastre unul din cele mai poetice sloganuri care se scandează la marşurile, mitingurile şi flashmob-urile unioniste, la Chişinău, la Bucureşti, dar şi în multe alte oraşe româneşti de pe ambele maluri ale râului Prut.

Mesajul adoptat prin votul mulţimii la cea de-a patra Mare Adunare Naţională, care a avut loc în centrul oraşului Chişinău duminica trecută, 5 iulie 2015, şi la care au luat parte cel puţin treizeci de mii de persoane, este acum purtat în Marşul lui Ştefan cel Mare. O mie de tineri s-au angajat la un marş pe jos, printre dealurile Basarabiei, de la Chişinău către Prut, înfruntând canicula şi apoi ploaia, iar la sosirea lor la destinaţie, oraşul Ungheni, vor participa alături de mulţi alţii la un Pod de Oameni, refacere a Podului de Flori din 1990.

Punctul terminus al Marşului lui Ştefan cel Mare este însă capitala de drept a tuturor românilor, oraşul Bucureşti, unde tinerii participanţi vor fi primiţi în cadrul unei ample adunări publice, în emblematica Piaţa a Universităţii, duminica aceasta, 12 iulie 2015. Mesajul Marii Adunări Naţionale astfel primit şi acceptat, va fi apoi transmis Parlamentului şi Preşedinţiei României în cadrul unul marş care va ajunge la sediile ambelor instituţii.

Mesajul nostru, al unioniştilor de pretutindeni, către clasa politică din ambele state româneşti este unul foarte clar şi neechivoc: vrem reunificarea cât mai grabnică a României şi a Republicii Moldova. Propunem centenarul Marii Uniri, în anul 2018, ca momentul cel mai târziu la care acest deziderat trebuie realizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu