marți, 2 decembrie 2014

Depunerea petiţie suport pentru proiectul de lege antifrackAsociaţia ROMâNIA VIE are plăcerea şi onoarea de a vă aduce la cunoştinţă că azi, 2 decembrie 2014, prin vicepreşedinte Mircea Radea şi preşedinte Alexandru Surcel a depus la Senatul României cu numărul de intrare 2264/A/02.12.2014, petiţia suport pentru proiectul de lege privind metodele de extracţie ale hidrocarburilor neconvenţionale, înregistrat pe rolul Senatului sub nr. L623/2014 (fost B358/2014), prin care se doreşte transparentizarea procesului decizional în materia explorării, dezvoltării şi exploatării hidrocarburilor neconvenţionale şi, în primul rând, a gazelor de şist, interzicerea tehnologiilor periculoase cunoscute sub denumirea de fracturare hidraulică şi gazoasă de mare volum şi implicarea societăţii civile în activitatea de supraveghere a respectării condiţiilor pentru autorizarea şi derularea proiectelor din acest domeniu. Petiţia este susţinută cu 3.767 de semnături colectate fizic.
Respectivul proiect de lege a fost redactat de membri ai asociaţiei noastre în colaborare cu mai mulţi consultanţi externi şi introdus în procedura parlamentară cu ajutorul unui grup de parlamentari, cărora le mulţumim pe această cale. Le mulţumim de asemenea celor care ne-au asistat cu competenţele lor, precum Georgeta Elisabeta Ionescu şi Cristina Cânepă, şi activiştilor care ne-au ajutat în procesul de colectare a semnăturilor, precum Maria Olteanu, Marius Lazăr, Alexandru Lişman, Marina Ştefan, Mirela Chercicov şi alţii pe care nu-i mai numim aici. Nu în ultimul rând, le mulţumim celor 3.767 de persoane care şi-au dat girul lor, semnând petiţia suport.
Acest moment reprezintă o etapă intermediară în cadrul campaniei noastre, Senatul fiind doar prima cameră sesizată. Pe lângă demersurile de lobby parlamentar şi, sperăm, ocazia de a ne argumenta punctul de vedere în comisiile senatoriale ce urmează a emite aviz sau raport faţă de proiectul de lege, vom continua colectarea de semnături pentru depunerea unei petiţii suport identice şi la Camera Deputaţilor, cameră decizională. Pentru a uşura procesul de colectare, avem în vedere şi formularea unei petiţii online; urmează să luăm o decizie în acest sens cât de curând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu